Bio-energie
Poep van New Yorkers zal binnenkort gebruikt worden om hun eigen huis van brandstof te voorzien

Poep van New Yorkers zal binnenkort gebruikt worden om hun eigen huis van brandstof te voorzien

27 mei 2019

New Yorkers zullen binnenkort koken op hun eigen gas.

De poep van de inwoners van Big Apple wordt in Brooklyn's Newtown Creek Wastewater Treatment centrale omgezet in methaan - en het gas zal nu worden gebruikt om tot 5.000 lokale huizen van brandstof te voorzien.

"We hebben een gasbron gevonden in het midden van Brooklyn", zegt Donald Chahbazpour, directeur van Gas Utility of the Future bij het energiebedrijf National Grid. "Maar de grondstof is geen fossiele brandstof, wij zijn het.

Het decade-in-the-making farts-to-fuel project - een samenwerkingsverband tussen het stedelijke departement Milieubescherming en het Nationale Net - is gepland om tegen het eind van het jaar in werking te zijn.

Volgens deze ambtenaren zal het equivalent van uitstootemissies van 19.000 auto's per jaar worden uitgespaard.

"Het is schoon, het is groen en het is lokaal," zei Pam Elardo van het stadsafvalwaterbedrijf.

Het effluent effluvium wordt al gebruikt om de Newtown Creek centrale zelf gedeeltelijk van stroom te voorzien.

Maar de faciliteit heeft meer gas geproduceerd dan het nodig heeft - zodat het de extra dampen moet wegbranden en broeikasgasemissies in de lucht pompt.

Nu zal het Nationale Net de overschot aan gas opvangen en  de vochtigheid en de kooldioxide verwijderen en het veranderen in het soort methaan van uitstekende kwaliteit dat kan worden gebruikt om de blauwe vlam op uw fornuizen aan te steken.

"We bouwen in principe een fraaie filter", aldus Chahbazpour.

Maar Chahbazpour en Elardo dringen erop aan dat het gas afkomstig van poep niet anders is dan het spul dat al in uw huis stroomt.

"Het is niet te onderscheiden vanuit een moleculair perspectief. Het enige verschil is dat de grondstof van ons komt," zei Chahbazpour.

In het kader van een proefproject dat door DEP wordt geleid, zal 130 ton voedselafval dat elke dag bij hotels en restaurants wordt verzameld, ook in het project worden ingevoerd.

"Het is erg spannend", aldus Elardo, die de collectieve fecaliën van de stad "een waardevol goed" noemt.

"We nemen een lokale natuurlijke koolstofbron en maken een gasproduct dat duurzaam is voor het milieu".

Het departement van Volksgezondheid wint al drie decennia lang methaangas van het ontbindende afval op de Fresh Kills stortplaats op Staten Island.

Maar met het Newtown Creek project is de eerste keer dat gas uit menselijk afval voor het eerst naar woningen wordt gestuurd.

En alhoewel de Greenpointfaciliteit het enige bedrijf van dit type is van de stad tot nu toe, zei Chahbazpour dat de bovengenoemde ambtenaren hopen dat het project zich in de toekomst zal uitbreiden naar 13 andere afvalwaterinstallaties.

Bron: nypost.com

 

 

Alle platformen van ODE