Bio-energie
Eerste baggerschip op 100% bio-olie moet weg leiden naar CO2-reductie schepen Boskalis

Eerste baggerschip op 100% bio-olie moet weg leiden naar CO2-reductie schepen Boskalis

28 oktober 2019

Maritieme aannemer Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) laat haar 143m lange sleephopperzuiger ‘Willem van Oranje’ als eerste baggerschip ter wereld opereren op 100 procent bio-olie. De primeur voor de Willem van Oranje is een nieuwe mijlpaal in het testprogramma ‘Boskalis on Bio’ dat in 2015 samen met motorenfabrikant Wärtsilä en GoodFuels is gestart.

Met dit programma zet Boskalis in op een forse CO2-reductie voor haar materieel. De zwavelvrije duurzame residuale brandstof is volledig vervaardigd uit afgewerkt frituurvet en bevat geen fossiele bestanddelen. Hierdoor wordt een substantiële CO2-reductie van 90 procent gerealiseerd, wat bijdraagt aan een reductie van de totale uitstoot van Boskalis.

Inmiddels heeft Boskalis op zowel bagger- als offshore-schepen evenals droog grondverzetmaterieel diverse biobrandstof blends getest als alternatief voor fossiele brandstoffen. Bijvoorbeeld bij de aanleg van het natuurgebied Marker Wadden en de aanleg van de exportkabel naar offshore windpark Borssele.

Bron: https://www.windenergie-nieuws.nl

Alle platformen van ODE