Bio-energie
Neste en Lufthansa werken samen aan duurzame luchtvaart

Neste en Lufthansa werken samen aan duurzame luchtvaart

28 oktober 2019

Neste, 's werelds grootste producent van hernieuwbare brandstoffen, en Lufthansa, één van de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen in Europa, versterken hun samenwerking met betrekking tot de ontwikkeling van hernieuwbare oplossingen voor de luchtvaart. Als onderdeel van de samenwerking zal Lufthansa Neste's duurzame vliegtuigbrandstof gebruiken, gemengd met fossiele vliegtuigbrandstof op vluchten vanuit Frankfurt. De eerste partij duurzame vliegtuigbrandstof werd eerder dit jaar aan Lufthansa geleverd.

De samenwerking tussen Neste en Lufthansa begon al in 2011, toen Lufthansa met succes Neste's duurzame vliegtuigbrandstof testte op een totaal van 1.187 vluchten tussen Frankfurt en Hamburg: Lufthansa was de eerste luchtvaartmaatschappij die in het kader van het gezamenlijke project "BurnFair" gedurende ongeveer zes maanden alternatieve brandstof tijdens reguliere vluchten testte.

De luchtvaart heeft een positieve invloed op het leven van mensen en ondersteunt de groei van bedrijven en economieën. Tegelijkertijd is de luchtvaartindustrie verantwoordelijk voor ongeveer 3 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot van de mensheid. De luchtvaartindustrie heeft al ambitieuze doelen gesteld om de uitstoot van de luchtvaart te verminderen en duurzame brandstoffen voor de luchtvaart worden gezien als een belangrijk onderdeel van de oplossing.

Neste's duurzame vliegtuigbrandstof wordt geproduceerd uit hernieuwbaar afval en restgrondstoffen. Over de hele levenscyclus, inclusief de impact van de logistiek, heeft duurzame vliegtuigbrandstof een tot 80 procent kleinere CO2-voetafdruk dan fossiele vliegtuigbrandstof. Het is volledig compatibel met de bestaande straalmotortechnologie en brandstofdistributie-infrastructuur wanneer het gemengd wordt met fossiele straalvliegtuigbrandstof. In de VS en Europa bedraagt de jaarlijkse capaciteit van het bedrijf voor hernieuwbare vliegtuigbrandstof momenteel 100.000 ton. Met de uitbreiding van de Singaporese raffinaderij in Singapore zal Neste de capaciteit hebben om tegen 2022 meer dan 1 miljoen ton hernieuwbare vliegtuigbrandstof te produceren.

Bron: http://biomassmagazine.com

Alle platformen van ODE