Bio-energie
Vlaams Minister Hilde Crevits start samen met Vlaams Minister Zuhal Demir de bouw van een unieke recyclageoplossing in Genk.

Vlaams Minister Hilde Crevits start samen met Vlaams Minister Zuhal Demir de bouw van een unieke recyclageoplossing in Genk.

01 oktober 2020

Act&Sorb ontwikkelde een nieuwe technologie en bijzondere recyclage oplossing voor Medium Density Fiberboard (MDF) richting actief kool.

Op vrijdag 18 september 2020 startte Vlaams minister van Innovatie en Landbouw Hilde Crevits samen met Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir officieel de bouw van de eerste commerciƫle Act&Sorb fabriek te Genk (door de Covid-19 pandemie is dit een uitgesteld moment en is de werf in opstartfase).

Act&Sorb ontwikkelde een unieke recyclageoplossing voor Medium Density Fiberboard (MDF) en andere hout residustromen richting actief kool. Het bedrijf met bijhorend laboratorium in aanbouw zal deze nieuwe technologie samen met de productie van hernieuwbare energie in de praktijk omzetten. Deze innovatie is een wereldwijde primeur in de circulaire economie. Om die reden heeft Vlaams minister van Innovatie en Economie Hilde Crevits dan ook 2 miljoen euro steun toegekend. voor de bouw van dit bedrijf.

Lees meer

Alle platformen van ODE