Bio-energie
Nieuwe call groene warmte 2024

Nieuwe call groene warmte 2024

27 juni 2024

Het Vlaams Energie-agentschap VEKA informeerde ons over de actuele planning van de call groene warmte. Er is een nieuwe call groene warmte gepland van 21 oktober tot en met 4 november 2024, . Momenteel ligt de call van 2024 vast in een Ministerieel Besluit. Dat besluit treedt pas in werking op de dag van publicatie in het Belgisch Staatsblad (dat is nog niet gebeurd).
Het beschikbare budget bedraagt 21 miljoen euro, voor steun aan projecten met nuttige-groenewarmte-installaties, installaties voor de benutting van restwarmte en energie-efficiënte stadsverwarming of -koeling.

In 2023 werden de Europese staatssteunregels gewijzigd. De call groene warmte moet steeds voldoen aan deze staatssteunregels. Omdat het omzetten van de Europese regelgeving naar Vlaamse regelgeving de nodige tijd vraagt, kan het VEKA pas later dan verwacht een call groene warmte organiseren. Er wordt in 2024 dus slechts één call groene warmte georganiseerd.
Steun via deze call is enkel mogelijk voor projecten die niet in aanmerking komen voor andere steun, zoals de ecologiepremie , de GREEN investeringssteun en de strategische ecologiesteun.

Het is dus aan te raden om eerst ook deze (permanent toegankelijke) steunprogramma’s te onderzoeken voor mogelijke projectsteun.
Zoals gewoonlijk organiseert VEKA ook een infosessie over de call, op 10 september 10-12u. Meer info en bredere communicatie hierover volgt later.

Meer info kan op deze pagina gevonden worden van VEKA.

Alle platformen van ODE